DAÜ Rektörü Meşruluğunu Kaybetmiştir

DAÜ REKTÖRÜ MEŞRULUĞUNU KAYBETMİŞTİR

Daha önce kamuoyunun gündemine geldiği üzere bir süre önce Üniversitemizde işveren Vakıf Yöneticiler Kurulu ile akademik personel temsilcisi DAÜ-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Sendikamız, Prof. Dr. Necdet Osam’ın bu sözleşmenin imzalanmasına karşı yaptıklarını kamuoyuyla paylaşmak istemektedir.

Görevde olduğu süre boyunca, ciddiyetsiz ve iş bilmez tavırlarıyla akademik personelin desteğini kaybeden Rektör Osam,  akademik personeli kapsayan toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını 3 yıl sabote etmiştir. Örneğin Mayıs ayında Sayın Osam’la başlayan TİS görüşmeleri yine Sayın Osam’ın görüşme masasından kaçmasıyla sona ermiştir. Son dönemde ise Rektör sözleşmeye karşı açık yalana ve hatta tehdide başvurmuştur. Bakanlardan Vakıf üyelerine her kesimi sözleşmeye karşı kışkırtan ve adeta taciz eden Rektör fikrini yalana başvurmadan bilimsel zeminde açıklama becerisini dahi gösterememiştir. Rektör Üniversite Yönetim Kurulu’nu toplamak yerine, burada temsil edilen sendikamız olmadan dekan ve müdürleri toplayarak “Bu sözleşme üniversiteyi batıracak” yalanını kullanmıştır. Yıllardır beceriksiz bir şekilde üniversiteyi yöneten, kurumu büyük zararlara uğratan, tanıtım yapmayan, gelirleri düşüren, sorumsuzca harcama yapan, bütçeden habersiz Rektör bu yalanın yanında “Toplu İş Sözleşmesi imzalanırsa istifa ederim” demiştir. Sözlerinin ağırlığı olmayan bir rektörle karşı karşıyayız. Ancak yine de Rektöre sormak istiyoruz: Sözleşme imzalandı. Bir kez ve bu kez olsun sözünüzde duracak mısınız?

Rektör yanında başarısızlıklarını tek tek ve detaylı açıklayacağımız bazı Rektör Yardımcıları da istifa edeceklerini her kesime duyurmuşlardı. Onlara da sormak istiyoruz: Biraz onurlu davranıp istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

DAÜ ciddiyetten uzak, popülist, hesap bilmeyen ve beceriksiz bir rektöre sahip olduğu için şanssızdır. Ancak bu köklü kurum Necdet Osam döneminin yaralarını kapatacak demokratik olgunluğa ve bilgeliğe sahiptir.

 

DAÜ-SEN