Türkiye’de Üniversitelerin Uzunca Bir Süre Kapatılmasına Yönelik Bir Karar Alınmıştır

Değerli Meslektaşlar,

Türkiye’de üniversitelerin uzunca bir süre kapatılmasına yönelik bir karar alınmıştır. Pandemiden yeni çıkan akademisyen ve öğrencilerin yeni bir tecride tabi tutulması yanlış bir uygulama olacaktır. Türkiye’de alınan kararların Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde uygulanması ise sorunları azaltmayacak, tam tersi ciddi şekilde artıracaktır. Ülkemizde bu kararın uygulanması 3. ülkelerden ve KKTC vatandaşı öğrencileri mağdur edecektir.

Bu bağlamda Sendikamızın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Hükümet, Vakıf Yöneticiler Kurulu ve Rektör’e önerisi şudur:

  1. Üniversitelerimiz açık olmalıdır. Ürdün’den Türkiye’ye, Kıbrıs’tan Irak’a tüm gençlerin ihtiyacı eğitimdir, birlikte yaşamdır, birlikte olup birbirlerine destek olmaktır.
  2. Türkiye’den ülkemize getirileceklerde birincil öncelik depremzede öğrenciler ve aileleri olmalıdır.
  3. Bunun yanında Türkiye’de okulları yıkılan ve başka üniversitelere yönlendirilecek Üniversite öğrencilerine de Üniversitelerimiz ve Ülkemiz kapılarını açabilir bu öğrencilere sahip çıkabilir.

Kapasitemizi ve imkanlarımızı bu yönde kullanmamız bir devlet politikası olmalıdır. Gücümüzü bölmeyelim. Hem öğrencilerimizi ve ailelerini geri kazanalım, rehabilite edelim, hem de üniversitelerimizi açık tutarak üniversitelerimizin gücünü aktif olarak kullanalım.

Duyarlı tüm vatandaşlarımıza, halkımıza çağrımızdır: Doğrudan depremzedelere yardım etmek istiyorsanız öğrencilerimize yardım ediniz. Bu amaçla başlatılan kampanyalara destek olunuz.

DAÜ-SEN