Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası

29 Ağustos Bilgilendirme

Değerli Meslektaşlar,

Aylar öncesinde Üniversitenin sorunları bütünlüklü bir antlaşma çerçevesinde, Toplu İş Sözleşmesini, yasaları ve tüzükleri ihlal etmeden çözülmeliydi. 31 Temmuz 2023 bu anlamda bir milattı. Ancak bu tarih DAÜ-SEN’den kaynaklanmayan nedenlerle aşıldı. Sorun çözülmedi ve Üniversitenin sorunları daha da arttı. DAÜ yönetimi, TİS’i yasaları ve tüzükleri yok sayan bir sürece girdi. Çalışanın rızası olmadan maaşlarından borçlanma adı altında kesinti yapıldı, sorunların kapsamlı çözümü ile ilgili verilen tüm yeni tarihler DAÜ yönetimi tarafından aşıldı ve bir ay daha kaybedildi. Usulsüz uygulamalara yenileri eklenmeye ve TİS, yasa ve tüzükler ihlal edilmeye devam edilmektedir.

Maalesef sorunların altından kalkma şansı bu yönetim anlayışıyla her gün daha da azalmaktadır. Üniversitenin geleceği için kaygılıyız.

Bilinmesini isteriz ki, DAÜ yönetiminin kabul ettiği ve üyelerimizin özlük haklarını ilgilendiren, Toplu İş Sözleşmesi’nde olan herhangi bir konu Sendikamızın, yani Genel Kurul’da üyelerimizin onayı olmadan geçerli değildir.  Buna ek olarak DAÜ yönetimi tarafından kabul edilen veya hazırlanan herhangi bir tüzük değişikliği ve/veya yönetmelik içeriği TİS kapsamında olduğu sürece bu çalışmalar ancak bütünlüklü çözüm müzakerelerinde görüşülebilecek, geliştirilebilecek bir çalışma niteliğindedir.

Sendikamız TiS’e, yasalara ve tüzüklere aykırı maaş uygulamasını yargıya taşımıştır. Bundan sonraki süreçte de tüm ihlalleri yargıya taşıyacaktır. DAÜ’de kimse hukuksuzluğa izin veremez. Herkes mevzuata saygılı hareket etmelidir.

Sendikamız, çözüm için kaybedilen süreye üzülmektedir. Ancak yapabileceklerini yaptığı görüşündedir. Bundan sonra da kapsamlı çözüm için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Üniversiteyi bir devlet üniversitesi olarak yaşatmak en önemli amacımızdır.

DAÜ-SEN

Bunları da beğenebilirsin